OneFoot AS er en relativt ny norsk aktør innen vintersport og i sterk vekst. Navnet kommer fra firmaets foreløpige eneste produkt: en miniski til bruk på kun en fot. Etter en oppstart og introduksjonsfase i markedet satser nå selskapet for fullt. Et av leddene er å flytte sprøytestøpingen fra Asia og hjem til Norge!

Vinterleketøy
OneFoot Miniski er en ny miniski med en rekke forbedringer som gjør det befriende lett å leke på ski. OneFoot miniski er rå, rimelig og gir ekte skiglede. På mange måter er OneFoot skisportens svar på skateboard og mange av de samme teknikkene kan benyttes. For de som liker fart og spenning i snøen er produktet ideelt og byr på en rekke kreative muligheter.

Made in Norway
Mange selskaper velger å plassere produksjonen av produkter i Asia. Årsakene er kjente og handler som oftest om lavere investering og produksjonskostnader. Ulempene derimot kan være lange vei, mer kompleks kommunikasjon og redusert kontroll av selve prosessen. Basert på en kost nytte vurdering har OneFoot AS besluttet å flytte produksjonen til Norge.
– Uansett hvilket produkt det er snakk om så finnes det utfordringer i forbindelse med oppstart og produksjon. Tilstedeværelse er ofte nødvendig og når produsenten befinner seg i Asia går både tid og penger fort. Det var derfor ikke et veldig vanskelig regnestykke og vi tror flyttingen av produskjonsverktøyet raskt vil betale seg, sier Mathias Hansson som er daglig leder ved firmaet.

Etter å ha vært i kontakt med flere falt valget på Biobe AS i Fredrikstad.
– Vi foretok en helt ordinær kalkulasjon av produktet og det viste seg at vi kunne tilby både sprøytestøping, pakking og distribusjon til konkurransedyktige betingelser, forteller salg og markedssjef Eirik Bjørnsen ved Biobe AS.
– Biobe AS har også kompetanse innen både nasjonalt og internasjonalt salg og distribusjon og assisterer også OneFoot AS med forretningsutvikling og salg. Et slikt prosjekt som kombinerer produksjon og salg passer godt inn sammen med vår øvrige aktivitet, sier han.

Kjerringa mot strømmen
Dessverre er det er ikke så mange norske merkevarer som lengre produserer i Norge.
For OneFoot var det også et poeng å kunne kalle seg ”Made in Norway” og ikke bare ”Designed in Norway”.
– OneFoot ønsker først og fremst å bruke tiden på det vi er virkelig gode til slik, som produktutvikling, design og online markedsføring. Firmaets ledelse og eiere står selv bak oppfinnelsen av produktet og er ivrige brukere. Slik ønsker vi at det fortsatt skal være og vi knytter derfor til oss ekstern kompetanse til operativt salg til internasjonale kunder og handelskjeder. De fleste vet at dette er en tidkrevende og krevende prosess og OneFoot har derfor valgt å benytte Biobe til å assistere med internasjonal distribusjon og operativ håndtering av logistikken, forteller Mathias Hansson.
– Hvis vi selger og dermed også produserer mer, blir dette en vinn – vinn situasjon for begge parter, sier Eirik Bjørnsen som legger til at Biobe tilbyr fleksibilitet for kunden i selve salgssesongen og gjør kvalitetssikringen eklere enklere grunnet den korte avstanden.

OneFoot AS har snart lagt bak seg en god sesong og responsen fra kundene er positiv.

– Vi satser på ytterligere vekst for kommende sesonger og slik vi ser det er dette kun starten. Med Biobe AS med på laget føler vi oss sikre på at vi har et god produksjon og distribusjonsapparat i ryggen noe som gjør at vi kan fokusere enda mer på det vi liker best. Det vil si å utvikle mer ski glede, avslutter Mathias.

 

Fakta om OneFoot AS

OneFoot AS er gründet av barndomsvennene Simen Fornes og Mathias Hansson som til daglig jobber som henholdsvis scenograf og industridesigner. De lanserte sitt første produkt, OneFoot miniski, høsten 2012 med eksklusivt salg gjennom egen nettbutikk og et volum på ca. 7000 solgte ski allerede første sesong. Inneværende sesong er dette volumet mer enn doblet, mye takket være innpass hos XXL. For kommende sesong spår de videre vekst med flere forhandlere på listen, både nasjonalt og internasjonalt.

www.onefoot.no